Registrujte sa a získajte zľavu 15% na prvý nákup

Prečo používať polarizačné okuliare?

Rybárska sezóna začala vo „veľkom prúde“ a my prinášame niekoľko cenných rád, prečo si na túto sezónu pribaliť polarizačné ochranné okuliare. Polarizačné okuliare sú jednou z nevyhnutných vecí, na ktoré by sme mali myslieť pred tým, než vyrazíme za dobrodružstvom. Keďže sú naše oči pri rybolove vystavované silnému slnečnému žiareniu, poveternostným podmienkam, či nečistotám z ovzdušia, nemali by sme zabúdať na dôslednú ochranu našich očí. Polarizačné rybárske okuliare blokujú ultrafialové slnečné žiarenie, ktoré sa odráža predovšetkým od vodnej hladiny, a tým pomáhajú oči chrániť. Avšak to nie je všetko, prečo by mali byť súčasťou rybárskej výbavy!

 Pozrieme sa na dôvody, prečo by mali byť nevyhnutnou súčasťou:

  1. JEDINEČNÁ KONŠTRUKCIA ŠOŠOVIEK

Materiály, ktoré sú použité na ich výrobu sú navrhnuté tak, aby blokovali odrazené svetlo. Slnečné lúče odrážajúce sa od hladiny vody, sú ešte silnejšie. Vďaka špeciálnym okuliarom, sa intenzita slnečných lúčov blokuje, čo pomáha vyššej interpretácie vody a ochrane očí pred silným UV žiarením. Jednými z nich sú polarizačné okuliare JRC Stealth Extreme sg Matt Moss/ Copper.

2. LEPŠIA VIDITEĽNOSŤ POD VODNOU HLADINOU

Vylepšený kontrast pomáha očiam vidieť pod vodou viac rýb. Výrobcovia polarizačných okuliarov Savage Gear, používajú špeciálne šošovky so špecifickými farbami a tým zlepšujú celkovú viditeľnosť. Najčastejšími farbami, ktoré sú súčasťou rybárskych polarizačných okuliarov sú : ružovkastá, žltá, sivá, jantárová. Každá farba zlepšuje vizuálny kontrast.

3. SKVELÁ POMÔCKA PRI ZLÝCH POVETERNOSTNÝCH PODMIENKACH

Skúsený rybár vie, že mnohé druhy rýb sú najaktívnejšie za súmraku, alebo pred úsvitom. Oba časy sú náročné na viditeľnosť vodnej hladiny. Polarizačné okuliare Guideline LPX – Ambre Lens, prispievajú ku schopnosti lepšie vidieť pri slabom osvetlení. Tmavé sklá pomáhajú na otvorenej vode a silnom slnečnom žiarení, keď pri súmraku a v zarastenom prostredí je vhodné svetlé sklo.

Kombinácia vylepšeného kontrastu a zníženého oslnenia sú pri rybárčení tými najlepšími pomocníkmi. Dostatočná viditeľnosť je dôležitá pri muškárení, kedy je potrebné vidieť rybu, ktorá smeruje k návnade.

Ak hľadáte pár najlepších polarizačných slnečných okuliarov , mali by ste sa pozrieť na náš e-shop do sekcie: Okuliare.